четвер, 28 червня 2012 р.

Різотто з креветками

На початок треба вияснити що таке різотто і з чим його їдять?

Насправді це не просто рис з овочами, як дехто вважає...... а особливий спосіб приготування рису до якого додають будь-що...Я маю на увазі, що є безліч рецептів приготування різотто і якщо ви опануєте основи його прготування, то надалі зможете експериментувати з інгредієнтами.


Щоб різотто було схоже на італійське, слід вибрати відповідний рис. Він повинен бути круглозернистий. Рецепт приготування простий.


Спочатку розігріваємо сковорідку з оливковою олією, дрібно нарізаємо та обсмажуємо одну цибулину. Додаємо промитий рис (200 гр) та ретельно перемішуємо. Коли рис стане напівпрозорим доливаємо 120гр білого сухого вина та даємо йому випаруватися, постійно помішуючи, після чого поступово доливаємо розсіл (0,5 л) (м'ясний, овочевий, грибний і т. д.), даємо йому загуснути і знову доливаємо, не перестаючи мішати. Це займе приблизно 20 хв. 
Я приготувала розсіл з креветок, відваривши їх декілька хвилин. Коли рис буде готовий, висипиємо туди креветки і обсмажуємо, допоки різотто не набуде рожевуватого відтінку. На цьому етапі можете проявити фантазію, замість креветок можна додати овочі, гриби, м'ясо чи морепродукти. Головне - постійно перемішувати, інакше пригорить.   

Подавати різотто можна додавши масло або пармезан та посипавши зеленню. В готову страву можна додати лимонний сік.

Пам'ятайте, що вигляд страви є не менш важливий, ніж її смак. Смакуйте на здоров'я та не переїдайте =) 

2 коментарі: